سفارش تبلیغ
صبا ویژن

شغلی آسان و پر درآمد

 

حسد چون کم بود ، تن درست و بى غم بود . [نهج البلاغه]

 
 

مدیریت| ایمیل من

| خانه

پایین

?قاسم جعفری

پنج شنبه 86/8/17  ساعت 2:24 عصر

مدیریت

مدیریت
کلیه مشکلات سازمان های هر جامعه مدیریت است . چون تامین نیازهای فنی ، خدماتی، درمانی و تفریحی جامعه ، بدون وجود مدیران لایق که بالاترین کارایی و بهره وری را داشته باشند ، امکان پذیر نیست . به همین دلیل هر جامعه ای برای فایق آمدن بر مشکلات سازمانی خود ، قبل از هر چیز باید به مسأله آموزش صحیح و موثر مدیریت توجهی بنیادی داشته باشد . تخصصی که در بیشتر دانشگاههای معتبر علوم انسانی جهان ، تحت عنوان رشته مدیریت آموزش داده میشود.
رشته مدیریت در کشور ما دارای شاخه های متعددی است که از آن جمله می توان به مدیریت بازرگانی، صنعتی، دولتی، جهانگردی، اشاره کرد.

  • گرایش مدیریت بازرگانی
    یک دانشجوی مدیریت بازرگانی به عنوان یک مدیر تجاری تحصیل کرده ، می تواند امور تجاری را تفکیک و اداره کند و به یاری قدرت خلاقه خویش در ایجاد بازار جدید ، ارائه خدمات متنوع و تازه ، ابداع روشهای جدید در عرضه و توزیع ، کارآفرین باشد . فارغ التحصیل مدیریت بازرگانی باید بتواند برای کالاهای موجود ، بازار جدیدی پیدا کند یا روش های مطلوب توزیع را در سیستم دولتی طراحی نماید ، چون امروزه یکی از بزرگترین مشکلات کشور ما ، رساندن محصولات کشاورزی مثل برنج ، چای و مرکبات به بازار و به دست مصرف کننده است .

    هدف
    تربیت نیروی انسانی که با آشنایی علمی و کسب حد اقل تجربه لازم در زمینه بازرگانی در ارگان های اجرایی کشور فعالیت نمایند.

  • گرایش مدیریت صنعتی
    یکی از علل عدم موفقیت صنایع ما این است که اکثر مسئولین واحدهای صنعتی ؛ فارغ التحصیلان مدیریت صنعتی نیستند .حضور یک کارشناس مدیریت صنعتی که مسئولیت نیروی انسانی را بر عهده بگیرد ، در هر واحد صنعتی ضروری است تا بتواند با استفاده از دانش خویش ؛ مشارکت ، مهارت و انگیزه نیروی انسانی واحد صنعتی مورد نظر را افزایش دهد . مدیریت صنعتی دارای سه بعد اصلی فنی و تکنیکی ، مالی و رفتاری و اجتماعی است . در رشته مهندسی صنایع دانشجویان بیشتر به مطالعه بعد فنی و تکنیکی صنایع می پردازند اما رشته مدیریت صنعتی به دو بعد مالی و رفتاری صنایع تاکید بیشتری دارد.
  • گرایش مدیریت دولتی

    رشته مدیریت دولتی وظیفه تربیت مدیران شایسته ای را مد نظر دارد که بتوانند وظایف پنج گانه محوله را به نحو احسن در سازمانها و تشکیلات دولتی کشور انجام دهند . این وظایف عبارتند از:

    1. برنامه ریزی و اجرای آن .
    2. سازمان دهی یا تقسیم وظایف بین کارکنان یک سازمان به نحوی که با تقسیم کار بتواند مهارت پرسنل خود را در پرداختن به کارهای جزیی افزایش دهد
    3. عملیات امور استخدامی یا کارگزینی کارکنان جدید.
    4. هدایت و راهبری .
    5. نظارت و کنترل.

    برای مثال چون در یک بخش دولتی ، رقابت وجود ندارد ؛ کارکنان تمایل به افزایش ارتقای خدمات ندارند و این وظیفه مدیریت است که بتواند در چارچوب قوانین و مقررات دولتی ، با خلاقیت و نوآوری خویش ، کارایی و بهره وری کارکنان را افزایش دهد .

    هدف
    آموزش متخصصان مورد نیاز سازمان های دولتی است ، فارغ التحصیلان می توانند مشاغلی از قبیل کارشناس اداری ، امور کارکنان ، طبقه بندی مشاغل ، حقوق و دستمزد ، برنامه ریزی پرسنلی را انجام داده و در سمت مدیران میانی ، سرپرستی واحدهای اداری و خدماتی وزارتخانه ها و سازمانهای دولتی و شهرداریها را عهده دار میشوند.

  • گرایش مدیریت جهانگردی

    کشور ایران 1648000 کیلومتر مربع وسعت دارد و هر گوشه اش دارای جلوه و لطفی تازه ، رمز و رازی دیگر و زیبایی و صلابتی دو چندان است . اما با وجود این همه جلوه و جذابیت ، تنها سهم اندکی از صنعت سودآور جهانگردی را به خود اختصاص داده است .
    نتیجه یک نظر خواهی که از خبرنگاران خارجی به عمل آمده است ، نشان می دهد که بسیاری از آنها بر این اعتقادند که مدیریت ضعیف یکی از عوامل رکود صنعت جهانگردی در کشور ما است . چون لازمه توسعه و تقویت صنعت جهانگردی ، اطلاع از زمینه های اقتصادی ، اجتماعی، جغرافیایی و فرهنگی کشور است تا بتوان امکانات موجود و همچنین مسائل و مشکلاتی که در راه توسعه این صنعت وجود دارد ، شناسایی کرد و سپس بر اساس تحقیقات موجود ، یک برنامه ریزی دقیق و عملی داشت . کاری که تنها به یاری مدیران کارآمد و متخصص در صنعت جهانگردی امکان پذیر است ؛ تخصصی که در شاخه مدیریت جهانگردی آموزش داده می شود . یعنی متخصص این رشته در نهایت باید بداند که چه نوع جهانگردی را جذب کند ؟ چگونه جذب کند ؟ و چگونه بازارهای جهانگردی جدیدی برای جذب توریست ایجاد نماید؟

    هدف
    تربیت افراد متخصص به منظور ارتقای کیفی سطح ارایه خدمات و گسترش منابع اقتصادی کشور است . فارغ التحصیلان در کلیه زمینه های تخصصی این رشته مانند آژانس های مسافرتی ، شرکت های حمل و نقل هوایی ، واحد های پذیرایی و اقامتی و موسسات ملی و جهانی جهانگردی امکان فعالیت دارند .

    موقعیت شغلی در ایران
    یک فارغ التحصیل رشته مدیریت نباید انتظار داشته باشد که از همان بدو امر به عنوان مدیریک شرکت یا کارخانه مشغول به کار گردد. چون بخشی از مطالب و محتوای کلاس های مدیریت باید به عنوان تجربه از محیط و سازمان های جامعه گرفته شود. بنابراین فارغ التحصیل این رشته در ابتدا باید به عنوان یک کارشناس در رده های پایین تر وارد بازار کار شده و سپس به مرور پله های ترقی را طی کند .در کل فارغ التحصیل مدیریت دولتی می تواند در موسسات دولتی و عمومی و خدماتی مشغول به کار گردد. مدیریت بازرگانی میتواند در سازمانهای اقتصادی و بازرگانی فعالیت کند و مدیریت صنعتی برای کار در سازمان های صنعتی و تولیدی مناسب تر است . به دلیل نیاز به نیروی کار متخصص در صنعت جهانگردی کشور نیز ، تمامی دانشجویان گرایش مدیریت جهانگردی جذب بازار کار میشوند و می توانند در دفاتر خدمات مسافرتی به عنوان مدیر فنی یا تور گردان ویا در سازمان میراث فرهنگی و گردشگری وزارت ارشاد و فرهنگ اسلامی مشغول به کار گردند.


نظر شما( )

لیست کل یادداشت های این وبلاگ

مدیریت

بالا

  [ خانه| مدیریت| ایمیل من| پارسی بلاگ| شناسنامه ]

بازدید

9164

بازدید امروز

1

بازدید دیروز

2


 RSS 


 درباره خودم


 لوگوی وبلاگ

شغلی آسان و پر درآمد

 پیوندهای روزانه


 اوقات شرعی

 فهرست موضوعی یادداشت ها

اشتراک